cvs apotheek apotheek uur http://hollandpillen.com/ medicijnen voor paniekaanvallen
BRW customer experience

Wilt u ons volgen?

IK/WIJ – Wie ben je, wat wil je en hoe bereik je dat?

Na vele jaren van ervaring als trainer en onderzoeker op het gebied van leiderschap ontdekte Remco Claassen dat de basis van leiderschap over anderen ligt in leiderschap over jezelf. Dit samenspel tussen "IK" en de andere mensen in je dagelijkse omgeving, de "WIJ" is de basis van dit boek.

Het deel "Ik" helpt je om in kaart te krijgen wie je nu eigenlijk bent. Wat zijn je talenten en je passies? Wie wil je zijn en wat wil je bereiken? Dit deel helpt je om het allerbelangrijkste te vinden: Je vindt je eigen "IK".

En, als je jezelf gevonden hebt, dan begint het pas echt. Hiervoor is het "WIJ" gedeelte geschreven. Op je levenspad vind je collega's, vrienden, buren, familie en je partner en kinderen. Zij zijn essentieel onderdeel in je persoonlijke ontwikkeling naar geluk en succes in je eigen leven. Het "WIJ" gedeelte leert je slimmer met hen omgaan. Zo wordt de kans steeds groter om te bereiken wat je wilt, voor jezelf én voor de mensen om je heen.

Het boek leert je om humoristische én pragmatische wijze allereerst hoe je jezelf in kaart kunt brengen. Het zorgt ervoor dat je gaat nadenken over je persoonlijke missie en de daaraan gekoppelde leefregels. En als je dan weet wie je bent, dan krijg je middels 5 wetten handvat hoe om te gaan met andere mensen in je omgeving. Want jouw eigen succes heeft vele afhankelijkheden van de mensen in je omgeving. Je leert wat je kunt doen om mét anderen succesvol te zijn, door je eigen gedrag aan te passen. Je dient je eigen ego te overwinnen en de beslissing te nemen om andere positief te benaderen. Dit vormt het fundament. En als je fundament staat, dan kun je gaan bouwen. Dit doe je door 'plussen te scoren' zodat het vertrouwen van de ander in je groeit. Deze basis is het 'metselwerk', hoe sterker het vertrouwen, des te sterker het metselwerk is.

Doordat je een verandering bewerkstelligt vanuit je eigen gedrag, ben je bezig vanuit je circle of influence. Hierdoor ontstaat bij de ander de bereidheid om op basis van vertrouwen iets voor jou over te hebben. "Je moet mensen binnen het bereik van hun eigen territorium de vrijheid en ruimte geven om verantwoordelijkheid te kunnen nemen en hun passie en talent te kunnen inzetten met eigen inbreng".

IK/WIJ is een makkelijk leesbaar boek, vol met leuke anekdotes en humor. Remco Claassen combineert zijn eigen ervaring en kennis met de kennis van andere goeroes op dit gebied. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen de 'pittige' schrijfwijze van Claassen kan waarderen, smaken verschillen. Desondanks blijft IK/WIJ een boek waarvan ik denk dat je dit gelezen moet hebben: Het laat je nadenken over essentiële vragen in het leven, die niet alleen in werksituaties maar ook privé helder inzicht kunnen geven in wie je echt wilt zijn en hoe dit te bereiken.

<< terug naar het overzicht

Neem contact op met BRW Groep
Bel: 088-337 63 60