cvs apotheek apotheek uur http://hollandpillen.com/ medicijnen voor paniekaanvallen
BRW customer experience

Wilt u ons volgen?

Recensie: getting things done

Iedereen kent het fenomeen drukte. Een volle e-mail box en stress omdat er geen tijd is zaken af te handelen. We krijgen zoveel informatie aangeboden in deze tijd en dan is het fijn dat er een oplossing is. Zoals de titel al aangeeft: "Getting Things Done" maakt de lezer kennis met hoe zaken nog efficiënter kunnen en dit alles op een ontspannen manier. Er worden eenvoudige hulpmiddelen aangeboden om je werk te kunnen organiseren, welke met name gericht is op uw e-mailbox. Niet meer nadenken over wat je moet doen en wat je zeker niet mag vergeten, maar een overzichtelijke inbox.

Zijn idee: "je kan alleen productief en creatief zijn als je geen stress hebt en als je hoofd leeg is".

Het boek is te omschrijven als een praktisch handboek. Neem nu de dagelijkse stroom aan binnenkomende e-mails. Kan het binnengekomen bericht in 2 minuten worden afhandelt? Dan gelijk doen. Duurt het langer dan 2 minuten? Delegeer het of plan het op een later moment in. Bij elke e-mail stel je dezelfde vraag. Wil ik dit bewaren of kan het weg? Als het bewaard moet worden, welke vervolg acties moet ik dan nog uitzetten.

Ook een archief aanleggen wil nog wel eens lastig zijn. Allemaal verschillende mappen in outlook. Waardoor er op een gegeven moment geen goed beeld meer is van waar u wat kunt vinden. De oplossing: doe alles in één archief map omdat men meestal toch wel weet wie de e-mail heeft gestuurd. Op deze manier kan het bericht weer snel worden teruggevonden. Schrijver David Allen geeft u dan wel het advies om andersoortige mappen aan te maken. Hierbij kunt u denken aan: acties, projecten en wachten op. Het sterkste punt van Getting Things Done (GTD) is naar mijn mening het wekelijks onderhoud. Elke week blok je een uur in de agenda om de mappen te doorlopen. Op deze manier krijgt u direct inzage in berichten die kunnen blijven staan, of die uw directe aandacht nodig hebben. Ook de archiefmap heeft wekelijks aandacht nodig, opschonen is het devies.

Kortom, een praktisch boek, met ruim 200 pagina's aan informatie en inspiratie. Zeker een aanrader voor personen die nu écht een keer aan de slag willen met hun e-mailbox.

<< terug naar het overzicht

Neem contact op met BRW Groep
Bel: 088-337 63 60