cvs apotheek apotheek uur http://hollandpillen.com/ medicijnen voor paniekaanvallen
BRW customer experience

Wilt u ons volgen?

Recensie: De Starbucks Strategie

De Starbucks Strategie  
Als je wilt weten hoe je een klant een echte beleving kunt geven is dit boek een aanrader. Doorspekt met voorbeelden van medewerkers, management en klanten is het ook prettig om te lezen. Het is een praktisch boek. Starbucks werkt aan een goede relatie met de klant, maar ook met de medewerkers. Er zijn 5 principes waar elke medewerker van Starbucks, van hoog naar laag zich aan dient te houden. 

Principe 1 – Koesteren en opbeuren
Principe 2 – Wie liefde zaait, zal liefde oogsten
Principe 3 – Streef naar een gemeenschappelijke basis
Principe 4 – Mobiliseer de connectie
Principe 5 – Koester je erfgoed, maar zet er vraagtekens bij

Deze 5 principes worden uitgebreid uitgelegd. Er wordt geen jargon gebruikt, er worden veel voorbeelden gebruikt zodat het praktisch wordt en geen open deuren blijven.Connectie is een rode draad. Niet alleen met de medewerkers en klanten, ook lokale stakeholders zijn belangrijk. De medewerkers worden gestimuleerd om plezier te hebben, onderling en met de klanten. Tegelijkertijd wordt van ze verwacht dat ze innovatief zijn en altijd meedenken met de klant om hen een onvergetelijke ervaring te geven.

Starbucks staat ook voor duurzaamheid. Natuurlijk wordt hiermee ook de relatie met de klant bedoeld, maar ook de omgeving en de toekomst worden niet vergeten. Een gevaar voor een boek als de Starbucks Strategie is dat het een jubelverhaal wordt over hoe goed ze presteren. Natuurlijk, ze doen het ook goed, de aandelen zijn 5000% gestegen sinds de uitgave in 1992. Maar er echt over de strategie en toekomst nagedacht en dit wordt doorleefd door elke medewerker die bij Starbucks werkt. Hoe kan je anders het succes verklaren? Vroeger kocht je een kopje koffie voor 50 cent en nu betalen we er een paar euro voor, zonder morren.

Met dank aan Monica Ruigrok, BRW Consultant

 << terug naar overzicht

Neem contact op met BRW Groep
Bel: 088-337 63 60