cvs apotheek apotheek uur http://hollandpillen.com/ medicijnen voor paniekaanvallen
BRW customer experience

Wilt u ons volgen?

Lean in de zorg

Lean in de zorg is een realistisch boek met verhalen van verschillende organisaties die met zorg te maken hebben en Lean hebben geïntroduceerd. Het zijn echt verhalen uit de praktijk die voor andere organisaties die met Lean werken heel herkenbaar zullen zijn. Het boek leest prettig weg omdat het ingaat op de praktijk, zonder de theorie tekort te doen. De organisaties variëren van ziekenhuizen (of onderdelen hiervan), zorginstellingen en zelfs een verzekeraar. Het eerste hoofdstuk is een introductie door de redactie en ook het laatste hoofdstuk is van hun hand. In dit hoofdstuk trekken zij een aantal conclusies uit de verhalen van de organisaties en hier kunnen ook tips opgehaald worden.

Als een organisatie aan Lean gaat beginnen is het een aanrader om dit boek te lezen. Het zijn geloofwaardige verhalen omdat niet alleen de successen worden gedeeld, ook de knelpunten en valkuilen worden benoemd. Iedereen kan leren van fouten dus waarom niet leren van de praktijk bij een andere organisatie.

In elk hoofdstuk wordt een organisatie belicht en de route die zij hebben bewandeld of aan het bewandelen zijn om Lean in de organisatie te introduceren. De diverse organisaties hebben hun eigen accent gekozen binnen de tools die Lean te bieden heeft. Hierdoor kan de lezer zonder Lean ervaring ook prima uit de voeten met dit boek.

De te leren lessen in dit boek zijn talrijk. Keer op keer blijkt dat het lastig is alle medewerkers, van hoog tot laag in het bedrijf, mee te nemen en scherp te krijgen op de principes van Lean. Sommige bedrijven hebben meerdere "golven" nodig om Lean echt te laten landen bij de medewerkers. Vaak wordt Lean in verband gebracht met bezuinigingen wat de uitrol zeker geen goed doet. Prettig boek, leerzaam en herkenbaar. Geschikt voor beginners als gevorderden.

<< terug naar overzicht

Neem contact op met BRW Groep
Bel: 088-337 63 60